Aanmelden/contact

We gaan altijd zorgvuldig te werk als er een kind voor Huize Hofman wordt aangemeld. We willen er namelijk zo zeker als mogelijk van zijn dat elk kind dat bij ons geplaatst wordt, zich bij ons thuis gaat voelen, dat we de juiste zorg en begeleiding kunnen bieden en dat hij of zij ook bij de andere bewoners van Huize Hofman past.

Daarom volgen we bij aanmelding deze procedure:

1. Telefonisch contact Huize Hofman

Bel Janine of Leon (zo nodig anoniem) en vertel over het kind waar een plekje voor gezocht wordt, over de achtergronden, omstandigheden en over je wensen. De beste tijd om te bellen is ’s morgens tussen 9.00 en 13.00 uur. Er is dan de meeste kans dat er tijd is voor een gesprek. Janine of Leon vertelt je over de mogelijkheden binnen Huize Hofman. Lijkt het te passen? Dan kun je aanmelden bij het loket van de Driestroom.

2. Aanmelding bij de Driestroom

Driestroom gelooft in onbeperkt meedoen. Op eigen niveau en in eigen tempo. Iedereen doet bij Driestroom zoveel mogelijk mee in de maatschappij. Met wonen, met leren en met werken. Onze begeleiding en ondersteuning zijn dan ook gericht op ontwikkeling. We weten dat persoonlijke groei bijdraagt aan alledaags geluk. En dat is waar wij ons elke dag voor inzetten.

Maandag tot en met vrijdag (08:30 – 17:00 uur)
T 0481 37 55 55
E driestroomloket@driestroom.nl

3. Informatieoverdracht

Om te beoordelen of een gezinshuis de juiste plek is voor het kind, heeft stichting Driestroom alle relevante informatie nodig. Daarom krijgt u, nadat u het kind hebt aangemeld, een intakeformulier toegestuurd en wordt u gevraagd allerlei gegevens te verstrekken. Bij de beoordeling van deze informatie worden ook de financiƫle aspecten van plaatsing meegenomen.

4. Beoordeling

Wanneer het advies voor een plek in een gezinshuis positief is,  dan moeten we tot slot nauwkeurig nagaan of Huize Hofman de beste plek is voor het kind. Dat doen we samen met onze behandelcoƶrdinator. Lijkt ons huis inderdaad de beste plek te zijn? Dan volgt een kennismakingsgesprek.

5. Kennismakingsgesprek

Als het gesprek positief verloopt, verheugen wij ons alvast op de komst van een nieuw gezinslid en maken we samen een plan hoe we de overstap naar ons gezinshuis het beste kunnen maken.

Contactgegevens Baan 78 8271 BG IJsselmuiden 06 17 07 63 36 info@huizehofman.nl