Doelgroep

De kinderen die in Huize Hofman een nieuw thuis vinden, zijn tussen de 8 en 21 jaar oud. In ons gezinshuis richten wij ons op kinderen met moeilijker verstaanbaar gedrag, met of zonder een licht verstandelijke beperking. Belangrijk is dat het kind in staat is om in een gezinsstructuur met  vaste, professionele opvoeders te wonen. In Huize Hofman is plaats voor kinderen met ASS, Trauma en hechtingsproblematiek.

Bij het beoordelen van een nieuwe aanmelding, zullen we altijd laten meewegen of het kind past bij de kinderen die al in ons gezinshuis wonen. Het moet natuurlijk goed en gezellig blijven… Er zijn gedragingen die niet passen binnen de setting van Huize Hofman, denk bijvoorbeeld aan ernstig seksueel overschrijdend of ernstig agressief gedrag. Voor de veiligheid van de bewoners en omwoners van Huize Hofman zal er in zulke gevallen een alternatief moeten worden gezocht.

Ons gezin is een christelijk gezin. Dat is te merken in het dagelijks leven. We bidden gezamenlijk, lezen met elkaar uit de Bijbel en gaan op zondag naar de kerk. Kinderen met een christelijke achtergrond zullen zich daarom eerder thuis voelen dan kinderen zonder. Een christelijke achtergrond is trouwens geen vereiste, maar het is dan wel belangrijk dat ouders, en ook het kind natuurlijk, erachter staan dat hij of zij een christelijke opvoeding krijgt. Wat dit in de praktijk precies betekent, leggen we graag in een persoonlijk gesprek uit. 

Contactgegevens Baan 78 8271 BG IJsselmuiden 06 17 07 63 36 info@huizehofman.nl