Wie wij zijn

Wij zijn Leon (‘73) en Janine (‘72). We hebben twee dochters: Manuelle (‘95) en Rosanne (‘97). Beiden hebben zij gezorgd voor (aanstaande) schoonzonen. Rosanne is in 2019 getrouwd met Peter en Manuelle is in september 2021 in het huwelijk te treden met Jan Peter. We wonen samen met onze kippen en onze lieve zwarte labrador Moos.

Over onszelf vertellen, gaat ons niet zo goed af; we staan niet graag in de spotlights. Om toch iets te delen over wie we zijn, vertellen we hieronder iets over elkaar.

Janine over Leon

“Leon is betrouwbaar, integer, stabiel, niet van zijn stuk te brengen. Leon is een man tegen wie je graag aanleunt als je dreigt om te vallen. Hij stelt zijn huis en hart open, omdat hij, wat hij gekregen heeft, wil delen met anderen. Leon heeft  ondertussen ook behoefte aan eigenheid en eigen ruimte. Leon is goed in langetermijndenken, overzicht creëren en organiseren. Hij is de ondernemer en ziet altijd kansen. Kinderen biedt Leon duidelijkheid en structuur waarbij hij sterk is in het eenvoudig uitleggen, het ‘ondertitelen’ van complexe zaken. Doordat hij redelijk rationeel en analytisch tegen de zaken aankijkt en tegelijk handelt vanuit zijn hart, weet hij goed aansluiting bij de kinderen te vinden en is hij in staat om ze goed te begeleiden. Het geeft Leon veel voldoening als hij kinderen stap voor stap, ieder op zijn eigen wijze, ziet groeien en ontwikkelen.  Normen en waarden heeft hij hoog staan, net als respect voor elkaar. Leon houdt van gezelligheid en van een goede sfeer. Als mannen onder elkaar kan hij de grootste lol hebben met zijn (schoon) zonen.”

Leon over Janine

“Janine zet de koers en structuur uit in het gezinshuis. Ze  is een liefdevolle moeder en echtgenote die de gebrokenheid van het leven kent. Die kennis en ervaring  helpt haar in de zorg en begeleiding van de kinderen. Ze merkt al snel als er iets aan schort, zonder dat er veel gezegd hoeft te worden. Ze leeft mee, ze voelt mee. Ze is sterk in het reflecteren op datgene wat aanleiding is voor het gedrag van een kind. Samen met de kinderen maakt ze plannen en formuleert ze leerdoelen om ook lastige dingen aan te pakken en samen na te denken hoe je ruimte kan geven aan wat je echt voelt of denkt.  Janine is hierbij methodisch maar vooral het kind en de context volgend in haar aanpak. Graag zet ze haar levenswijsheid en haar ervaring in voor kinderen die hulp nodig hebben. Janine is moeder met hart en ziel, voor haar eigen kinderen en voor de kinderen die korte of langere tijd in Huize Hofman verblijven. Oh ja, ze let op gezond eten en houdt van koken, ze is ook perfectionistisch, ze is eerlijk en kan zich soms behoorlijk kwaad maken over het onrecht in deze wereld.”

We zijn een open gezin waarin we veel delen met elkaar en waarin we proberen van betekenis te zijn voor elkaar en voor anderen. Dat laatste gaven we handen en voeten door kortdurende opvang van mensen in onze omgeving die dat even nodig hadden en door het bieden van pleegzorg. Dit heeft ons, met onze persoonlijke ervaringen en ups en downs, gevormd en ons laten groeien naar het besluit om een gezinshuis te starten.  Na een uitvoerige oriëntatie, veel voorbereidingen en diverse screenings was het in 2017 zover. We hebben inmiddels gemerkt dat onze persoonlijke kwaliteiten elkaar in een mooie mix aanvullen. Daarmee kunnen we samen de kinderen bieden wat ze nodig hebben.

Contactgegevens Baan 78 8271 BG IJsselmuiden 06 17 07 63 36 info@huizehofman.nl